Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک به نقل از دانشگاه علوم پزشکی اراک، رحمت‌الله مرادزاده اظهار کرد: طبق آخرین بررسی‌ها در یک دوره ۵۰ روزه آمار متوفیان با آمار ۷ ماه قبل برابری می‌کند که این موضوع بسیار نگران‌کننده و قابل توجه بوده است.

وی افزود: زنان بیشتر از مردان به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند اما در مقابل  آمار فوتی گروه مردان بالاتر است، همچنین گروه سنی ۶۰ الی ۷۰ سال بیشترین میزان مرگ و میر و پس از آن گروه سنی زیر ۵ سال و سپس گروه سنی ۵ تا ۱۵ سال در این دو ماه بیشترین  میزان متوفیان را به خود اختصاص داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه ۲۷ درصد متوفیان بر اثر کرونا در این دو ماه سابقه بیماری فشار خون، ۲۴.۵ درصد مبتلا به دیابت و ۲۱ درصد سابقه بیماری‌های قلبی عروقی داشتند، تأکید کرد: این سه گروه از بیماران باید از خودشان بیشتر از سایرین مراقبت کنند چراکه جزو گروه‌های پرخطر هستند.

مرادزاده در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه آمارها حاکی از این بوده که ۵۰ درصد افراد دیابتی به خاطر ترس از کرونا مراقبت‌های درمانی خود را لغو کرده‌اند و همین موضوع باعث به تعویق افتادن مراقبت‌های درمانی، شده است.

وی اضافه کرد: از نظر توزیع فراوانی شغل متوفیان، زنان خانه‌دار ۴۴ درصد و بعد از آن بازنشستگان با ۴۱ درصد هستند و این نشان می‌دهد افراد شاغل به هنگام بازگشت به منزل از محل کار خود، آلوده شده و ضمن عدم توجه به پروتکل‌ها بهداشتی، به افراد منزل نیز انتقال و آنان را نیز مبتلا می‌کنند.

مدیر گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک هشدار داد: شکل‌گیری زنجیره انتقال بیشتر در بطن خانواده‌ها رخ می‌دهد یعنی زمانی که افراد از سر کار به منزل برگشته و خیلی راحت ماسک را برداشته و فاصله اجتماعی را نیز رعایت نمی‌کند، بنابراین آمار ابتلا و مرگ و میر در داخل خانواده‌ها افزایش می‌یابد.

مرادزاده رسیدن به چرخش ۶۰ درصدی ویروسی را شرط کنترل و مدیریت این بیماری ذکر کرد و گفت: با مشارکت معاونت بهداشتی و وزارت بهداشت بر روی نمونه خون تصادفی گروهی از افراد جامعه دانشگاه علوم پزشکی اراک آزمایشی صورت گرفت و واکنش ایمنی بدن آنها در مقابل ویروس کرونا سنجیده شده است که چرخش این ویروس و میزان انتقال آن در استان عددی حدود ۱۱ درصدی گزارش شده است پس بنابراین فاصله زیادی تا رسیدن به عدد مطلوب که همان ۶۰ درصد است داریم و باید تا رسیدن درمان قطعی و عدد مورد نظر با صبر و شکیبایی، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

وی ضمن برشمردن چهار نوع سطح پیشگیری و درمان در نظام سلامت کشور تحت عنوان پیشگیری مقدماتی و سطوح یک، دو و سه، سطوح ۲ (ارائه خدمات به بیماران سرپایی) و ۳ (ارائه خدمات به بیماران بیمارستانی و خدمات ویژه و بیماران بدحال) را وظیفه دولت و دانشگاه علوم پزشکی دانست و گفت: سطح یک و همچنین پیشگیری مقدماتی، به سبک زندگی مردم و جامعه بازمی‌گردد و بسیار مهم و تأثیرگذار است.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا استان مرکزی مرگ و میر دانشگاه علوم پزشکی اپیدمیولوژی دیابت فشار خون دانشگاه علوم پزشکی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۹۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پزشکان زیرمیزی بگیر کمتر از ۵ درصد هستند

به گزارش تابناک به نقل از موج، سعید کریمی، با تاکید بر اینکه تعداد پزشکان زیرمیزی بگیر کمتر از ۵ درصد است، گفت: بیش از این میزان امکان گرفتن زیرمیزی توسط پزشکان مانند پزشکان عمومی، اطفال، نسخه نویس، عفونی، بیهوشی و پاتولوژی وجود ندارد.

وی افزود: هر چند گرفتن زیرمیزی اقدامی خلاف قانون است اما این موضوع باید مستند باشد و صرف اینکه کسی ادعا کند پزشکی زیرمیزی دریافت یا مطالبه کرده است برای محکمه مستدل نیست و باید در این رابطه مستندات کافی یعنی فیش واریزی وجود داشته باشد.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: پرونده‌های زیرمیزی توسط ما جمع آوری و برای تعزیرات، دادستانی و نظام پزشکی ارسال می‌شود و آنها هم از ما می‌خواهند مستندات لازم را ارائه کنیم و اگر وجود نداشته باشد حکم برائت صادر می‌شود بنابراین در این رابطه از هموطنان درخواست داریم اگر پزشکی از آنها درخواست پول خارج از تعرفه و زیرمیزی کرد با سامانه ۱۹۰ تماس گرفته و گزارش دهند و از سویی اگر پولی واریز می‌کنند مستندات آن را جمع آوری و ارائه کنند.

کریمی با یادآوری اینکه مجازات‌های زیرمیزی در نشست سران قوا تشدید شده است، گفت: در صورتی که اثبات شود پزشک زیرمیزی گرفته برای مرتبه اول ۱۰ برابر، مرتبه دوم ۲۵ برابر و مرتبه سوم تا ۵۰ برابر جریمه می‌شود و این مجازات‌ها به طور قطع بازدارنده بوده و در این رابطه حتی پزشکانی بودند که میلیاردی جریمه شدند.

وی تنها مشکل برخورد با معضل زیرمیزی را اثبات آن دانست و گفت: اثبات این معضل باید مستدل باشد زیرا برخی ادعا می‌کنند که از ما زیرمیزی گرفته شده اما هیچ گونه مستنداتی ندارند بنابراین موضوع قابل پیگیری نخواهد بود.

دیگر خبرها

  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • سهم ۴۹ درصدی شهری کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • بیمارستان نیایش به ابر بیمارستان تبدیل خواهد شد
  • سهم ۴۹ درصدی شهر کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • سرگیجه با آمار تورم
  • پزشکان زیرمیزی بگیر کمتر از ۵ درصد هستند
  • کمتر از ۵ درصد پزشکان زیرمیزی می گیرند
  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها